Detská pestúnka Philips Avent SCD 580/00 – recenzia

Prečítajte si všetky dôležité informácie o baby monitore Philips Avent SCD 580/00. Teraz sa na jednom mieste dozviete všetko o technických detailoch, funkciách výrobku, nevýhodách a výhodách, ktoré sme našli v priebehu nášho testu.


Philips Avent Elektronická opatrovateľka DECT SCD580/00 Je možné kúpiť v e-shopoch za cenu od € do
(Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Detská elektronická opatrovateľka Philips Avent SCD 580/00 obsahuje množstvo funkcií pre dokonalé sledovanie a kontrolu vášho bábätka. Nielenže má úctyhodný dosah, ale prináša aj čistý zvuk, upozornenia pomocou vibrácií, senzor teploty a vlhkosti či integrovaný projektor s premietaním farebných hviezdičiek na strop.

Balenie a prvý dojem z detskej pestúnky Philips Avent SCD 580/00

Balenie baby monitora SCD 580/00 obsahuje detskú jednotku, rodičovskú jednotku s nabíjačkou, nabíjací kábel a akumulátor, napájací kábel k detskej jednotke, návod na použitie, AUX kábel a pásik na nosenie rodičovskej jednotky. Priložený návod na obsluhu poskytuje podrobné informácie o všetkých funkciách baby monitoru a stručne vysvetľuje, čomu venovať pozornosť pri uvádzaní do prevádzky.

Prvý dojem z pestúnky bol pozitívny. Spracovanie je kvalitné a dizajnovo atraktívne. Používanie detskej pestúnky Philips Avent SCD 580/00 nevyžaduje pravidelné čítanie manuálu ani výnimočné technické schopnosti, práve naopak, ovládanie je veľmi jednoduché a intuitívne.

Po pripojení detskej jednotky na napájanie a zapnutí rodičovskej jednotky bol Philips Avent SCD 580 pripravený na použitie v priebehu niekoľkých sekúnd. Kontrolka na displeji rodičovskej jednotky informovala o úspešnom spojení oboch jednotiek.

Aké funkcie ponúka Philips Avent SCD580?

Pri nákupe elektronickej detskej pestúnky, by ste mali poznať jej funkcie, pretože na trhu je množstvo detských monitorov s rôznymi funkciami. Elektronická pestúnka Avent SCD580 ponúka rodičom skutočne veľa možností.

Rušivé vplyvy a kvalita zvuku

Častým problém detských baby monitorov je, že ich signál je prerušovaný mobilným telefónom, rádiom alebo baby monitorom u susedov. Počas testu sme pri modeli Philips Avent SCD 580 nezaznamenali žiadne rušivé vplyvy. Rušivým šumom, prerušovanému signálu bráni zabudovaná špeciálna technológia DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) , ktorá je špeciálne navrhnutá tak, aby nedochádzalo k žiadnemu rušeniu. Dáta, ktoré sa prenášajú sú zašifrované a chránené, aby bola zaistená maximálna bezpečnosť a súkromie vašej rodiny.

V tejto súvislosti je ďalšou dôležitou vlastnosťou aj kvalita zvuku. Z tohto hľadiska Philips Avent SCD580 počas testu pracoval naozaj spoľahlivo. Zvuk bol vždy krištáľovo čistý a baby monitor hlásil každý malý šum. Pri zvuku sa navyše na rodičovskej jednotke aktivuje 5 LED kontroliek, ktoré na škále od 1 do 5 blikajúcich diód zobrazujú intenzitu detského plaču.

Dosah signálu

S kvalitou spojenia vo vnútri budovy sme boli veľmi spokojní. Signál bol pri našom teste bez rušenia na vzdialenosť cca 30 metrov. Vo vonkajšom prostredí bez prekážok udáva výrobca dosah dokonca až 330 metrov. Treba však poznamenať, že dosah signálu sa môže líšiť v závislosti od rôznych faktorov a prekážok. Každopádne rozsah signálu babymonitora Philips Avent SCD 580 je nad priemerom bežných elektronických opatrovateliek v tejto triede.

Funkcie pre upokojenie a pohodlie dieťatka

Monitor SCD 580 ponúka hneď niekoľko funkcií pre upokojenie a zvýšenie pohodlia dieťatka. Ak je vaše dieťa v noci nepokojné, upokojiť ho môžete zvukom svojho hlasu cez rodičovskú jednotku pomocou stlačenia jediného tlačidla. Táto funkcia zaisťuje, že nemusíte hneď vstať a ísť k vášmu dieťaťu, ale môžete k nemu prehovoriť z ľubovoľného miesta vo vašej domácnosti.

Na upokojenie dieťaťa viete na detskej pestúnke Philips Avent využiť aj príjemné nočné osvetlenie, projektor premietajúci hviezdy a prehrávanie uspávaniek. Všetky tieto funkcie viete spustiť a ovládať na diaľku pomocou rodičovskej jednotky.

Jedinečný projektor premieta na strop farebnú hviezdnu oblohu, ktorá mení svoj tvar po niekoľkých sekundách. Projekciu dokážete aktivovať z rodičovskej aj detskej jednotky.

Na rozdiel od tradičných detských opatrovateliek, vám tento model umožní prehrávať nielen uložené uspávanky, ale aj vlastné MP3. Ak vás omrzia „nahrané“ pesničky, stačí pomocou priloženého AUX kábla pripojiť MP3 prehrávač alebo smartphon.

Okrem toho je detská pestúnka SCD 580 vybavená špeciálnym snímačom teploty a vlhkosti. Prostredníctvom displeja na rodičovskej jednotke vás okamžite upozorní na prípadné zmeny v izbe. Vášmu bábätku tak dokážete poskytnúť dokonalú vnútornú klímu a okamžite reagovať na prípadne teplotné rozdiely alebo zmeny vlhkosti.

Výdrž a spotreba energie

Elektornické pestúnky sú zvyčajne v prevádzke celú noc, dôležitým parametrom je preto ich výdrž. Prístroj SCD 580 pracuje v inteligentnom úspornom režime Smart ECO. Lepšia výdrž batérií sa dosahuje automatickým výberom najefektívnejšieho pomeru spotreby energie a vysielacieho výkonu v závislosti od vzdialenosti vysielača a prijímača.

Rodičovská jednotka je napájaná dvomi nabíjateľnými batériami 1,2V Ni-MH 1300mAh, alebo pripojením do siete. Pri normálnej prevádzke majú batérie výdrž batérií až 18 hodín bez potreby opätovného nabíjania. Teoreticky ju môžete využívať bez káblov celý deň a v noci ju znova nabiť.

Detskú jednotku môžete napájať zo siete, alebo použiť štyri 1,5V batérie typu AA. Keďže detská jednotka nemá funkciu nabíjania batérií, odporúčame ju napájať hlavne zo siete.

Ďalšie funkcie

Digitálna detská pestúnka Philips Avent SCD580 obsahuje aj ďalšie funkcie zvyšujúce komfort, praktickosť a bezpečnosť používania monitora. Zelená dióda na rodičovskej jednotke vás vždy upozorní, ak je batéria vybitá, monitor je mimo dosahu, alebo nastane problém s napájaním. Ďalšími príjemnými funkciami sú aj vibračný alarm, ktorý vás upozorní v prípade stlmenia zvukových znamení, a režim okamžitého stlmenia pre pokojnú noc. Pre uvedenie pristroja do tohto režimu stačí stlačiť jediné tlačidlo a hlasitosť upozornení aj intenzita svetla a displeja sa zníži.

Kľúčové vlastnosti elektronickej pestúnky Philips Avent SCD580

  • maximálny dosah až 330 metrov
  • funkcia komunikácie s dieťatkom
  • technológia DECT pre minimalizáciu rušenia a zaručenie úplnej diskrétnosti
  • režim Smart ECO pre úsporu energie
  • nočný režim
  • LCD displej
  • automatická voľba kanálov
  • nočné svetielko
  • svetelný projektor
  • snímač teploty a vlhkosti v miestnosti
  • uspávanky a pripojenie na MP3 či smartfón
  • vibračné upozornenia

Celkové hodnotenie

Detská pestúnka Philips Avent SCD 580/00 je komplexné zariadenie pre monitorovanie dieťaťa. Disponuje kvalitným prenosom zvuku a sofistikovanými funkciami. Pokojný spánok dieťatka podporuje niekoľkými spôsobmi a rodičia majú svoju ratolesť plne pod kontrolou. Zakúpenie digitálneho baby monitora Philips Avent SCD580/00 odporúčame všetkým rodičom, ktorí hľadajú kvalitný baby monitor s množstvom funkcií.

Obsluha / manipulácia
Funkcionalita
Spoľahlivosť
Dizajn
Kvalita zvuku
Celkovo


Philips Avent Elektronická opatrovateľka DECT SCD580/00 Je možné kúpiť v e-shopoch za cenu od € do
(Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Výhody

  • jednoduché použitie a obsluha
  • množstvo funkcií
  • vysoký dosah až 330m
  • skvelá kvalita zvuku
  • funkcia komunikácie s dieťatkom
  • funkcie MP3
  • projektor

Nevýhody

  • žiadne video funkcie
  • pomerne dlhá doba nabíjania batérie (10 hod.)

Add comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *